Cortenstål

Corten stål

‘Det nye sort’

Cortenstål er blevet ekstremt populært de seneste år og pryder store dele af landet i former af plantekasser, bedkanter mv.

Hos JH Smede kan vi både klippe, bukke og svejse i Cortenstål og er derfor meget konkurrence- og leveringsdygtige.
Vi kan stanse og skære alverdens mønstre i din Corten-plade. Uanset mønsteret kan vi udføre dette i vores CNC styrede laser-/plasmaskærer eller revolverstanser.

Corten stål er betegnelsen for en type stål, der ruster hurtigt i overfladen, men som har en langsommere gennemtæring end eksempelvis blødt stål. Corten stål får en flot rustrød farve efter kort tid ude i vind og vejr, og netop dette rå look er blevet yderst populært.

N

Vi benytter højteknologisk udstyr

 

N

Svejser alle typer metaller

 

N

Mange års erfaring med alle former for svejsning

 

N

Hjælper dig med at finde den bedste løsning

N

Vi benytter højteknologisk udstyr

 

N

Lang levetid, ingen vedligeholdelse

 

N

1500 m2 produktionsareal

 

N

Hjælper dig med at finde den bedste løsning

Skriv til os

Skriv til os her, så vil vi vende tilbage med et svar hurtigst muligt.

Hvad er Cortenstål?

Ønsker du således at få lavet nogle stålkonstruktioner i Cortenstål? Ønsker du af netop den grund at lære noget mere om materialet først? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Hos JH Smede- og Montageservice tilbyder vi nemlig at klippe, bukke og svejse Cortenstål, og du kan desuden læse meget mere om ståltypen lige her på siden.

Cortenstål er nemlig en type stål, hvis overflade hurtigt ruster. Til gengæld har ståltypen en langsommere gennemtæring end blødt stål for eksempel har. Idet det hurtigt ruster, vil materialet også hurtigt få en flot rød farve, og denne vil gradvist ændre sig med årene, således du helt selv kan følge med i farvens udvikling. Cortenstål anvendes ofte til udendørs skulpturer, idet materialet er yderst rusttræg og vejrbestandt. Og så snart, at det bliver udsat for vind og vejr, vil det få den lækre rust-lignende overflade, som mange kender og elsker Cortenstål for.

 

Hvad kan jeg bruge Cortenstål til?

Det er den sammensætning af kobber, nikkel og chrom, der i sidste ende giver Cortenstål sine fantastiske egenskaber. Dette er nemlig alle ingredienser, der bliver tilsat stålet under fremstillingsprocessen. Dog findes der 2 forskellige typer af Cortenstål – nemlig en type A og en type B. De adskiller sig fra hinanden ved at indeholde forskellige mængder af fosfor. Og grundet stålet mange egenskaber, kan det også bruges til flere forskellige formål. Cortenstål bliver blandt andet anvendt til skibscontainere, men det kan ligeledes bruges til opbygning af broer, jernbanevogne og skibe. Og så undrer du dig måske over, hvad du så skal bruge Cortenstål til? Jo, det er der mange svar på, men du kan blandt andet få lavet dine helt egne Corten plantekasser.

I dag bliver Cortenstål dog i høj grad også brugt til facader samt til inventar i byer – og netop på grund af den flotte visuelle effekt, som det rust agtige udtryk giver stålet. Der er blandt andet mange arkitekter, der vælger at anvende Cortenstål, fordi deres værker får et helt særligt udtryk af den rustrøde farve. Og så er det desuden værd at nævne, at det er en type af stål, der især egner sig godt til det kølige klima, vi har her i Norden. For blot at nævne nogle få bygninger, hvor der er anvendt Cortenstål, kan vi nævne Bryggen i Vejle, Odense Universitet og Amager Bakke Skicenter.

 

JH Smede- og Montageservice svejser, bukker og klipper dine Cortenstål plader

Ja, den er god nok. Vi står naturligvis altid klar med gode råd og vejledning til, hvordan du opnår netop det resultat, du går og drømmer om med dit Cortenstål. Har du dog allerede en masse idéer, hjælper vi dig naturligvis også i mål ved at svejse, klippe eller bukke den Cortenstål plade, du skal bruge til dit projekt. Og vælger du at få arbejdet lavet her hos os, så giver vi dig naturligvis altid et uforpligtende tilbud, inden du binder dig til nogen aftale. Vi ønsker kun, at du opnår det bedste resultat, så læs med her på siden og bliv meget klogere på brugen af Cortenstål, eller giv os et kald allerede i dag, og så tager vi en snak om det hele!

 

Fantastisk service af allerhøjeste kvalitet

Her hos JH smede- og montageservice har vi et yderst dygtigt og professionelt team, og du kan derfor altid være helt sikker på, at dine smede- og montageopgaver udføres på bedst mulige vis – og naturligvis i allerhøjeste kvalitet. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning, og vi leverer altid opgaven til den aftalte tid og pris. Derfor tager vi også altid imod dine spørgsmål med et smil, så har du nogle spørgsmål til Corten stål, eller blot noget helt andet, så skal du være velkommen til at give os et kald på 30 27 30 27, eller du kan sende os en mail på info@jh-smede.dk – vi glæder os til at høre fra dig!

Adresse

Industrihegnet 16
4030 Tune

CVR

3878 4021

Tyndpladeafdeling

Vi støtter Knæk cancer